Ρυζόγαλο με Αυγό, Πραλίνα & Κανέλα

ΥΛΙΚΑ

1 κούπα ρύζι
3 κούπες νερό
½ λίτρο γάλα
1 κ. σ. βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη «ΣΙΣΣΥ»
1 αυγό
1 κ. σ. νισεστέ
1 πρέζα αλάτι
πραλίνα φουντουκιού «ΣΙΣΣΥ»
1 βανίλια «ΣΙΣΣΥ»
κανέλα «ΣΙΣΣΥ»

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 3 κούπες νερό για κάθε κούπα ρύζι που ρίχνουμε και προσθέτουμε και μία πρέζα αλάτι και το βάζουμε στην φωτιά να βράσει . Όταν τελειώσει το νερό ρίχνουμε την ζάχαρη και το γάλα απλά κρατάμε 1 φλιτζάνι γάλα για να διαλύσουμε τον νισεστέ και το ρίχνουμε αργότερα. Στο μείγμα με το ρύζι προσθέτουμε την βανίλια, το αυγό (το οποίο έχουμε χτυπήσει καλά). Μόλις αρχίσει να βράζει το γάλα ρίχνουμε το γάλα με τον νισεστέ και το αφήνουμε να πάρει μία βράση ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν πήξει προσθέτουμε και το βούτυρο. Το σερβίρουμε σε μπολ στα οποία προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού πραλίνα φουντουκιού και από πάνω ρίχνουμε κανέλα.

Καλή επιτυχία !!!

Τα υλικά που χρειάζονται για τη συνταγή

  • Σουμάκ 250 gr Συσκευασία

    3.90 Στο καλάθι
  • Πιπερόριζα (Τζίντζερ) Σκόνη 500 gr Συσκευασία

    7.30 Στο καλάθι
  • Πιπέρι Λευκό 500 gr Συσκευασία

    10.00 Στο καλάθι
  • Πιπέρι – Ποικιλία Χρωμάτων Κόκκοι 500 gr Συσκευασία

    9.50 Στο καλάθι
  • Πάπρικα Γλυκιά Σκόνη 500 gr Συσκευασία

    7.20 Στο καλάθι
  • Πάπρικα Γλυκιά Σκόνη 250 gr Συσκευασία

    3.60 Στο καλάθι
  • Μπούκοβο Καυτερό 500 gr Συσκευασία

    6.40 Στο καλάθι
  • Μπούκοβο Καυτερό 250 gr Συσκευασία

    3.20 Στο καλάθι
  • Μπούκοβο Γλυκό 500 gr Συσκευασία

    6.40 Στο καλάθι
  • Μπούκοβο Γλυκό 250 gr Συσκευασία

    3.20 Στο καλάθι
  • Μπαχάρι Κόκκοι 500 gr Συσκευασία

    7.80 Στο καλάθι
  • Μοσχοκάρυδο Κόκκοι 500 gr Συσκευασία

    17.40 Στο καλάθι