ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ
1 λίτρο γάλα «ΣΕΡΓΑΛ»
1 ½ φλ νισεστέ
1 νεροπότηρο χυμό πορτοκάλι
1 ½ κούπα ζάχαρη
1 κ. γλ. μαστίχα «ΣΙΣΣΥ»
4 κ. σ. μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού «ΣΙΣΣΥ»
Ποιότητα ΣΙΣΣΥ από το 1953
1 λίτρο γάλα «ΣΕΡΓΑΛ»
1 ½ φλ νισεστέ
1 νεροπότηρο χυμό πορτοκάλι
1 ½ κούπα ζάχαρη
1 κ. γλ. μαστίχα «ΣΙΣΣΥ»
4 κ. σ. μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού «ΣΙΣΣΥ»
Τοποθετούμε τα 3/4 γάλα, την ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού σε μία κατσαρόλα και στη φωτιά να πάρει μία βράση .
Στο υπόλοιπο γάλα που έχουμε κρατήσει διαλύουμε τον νισεστέ και προσθέτουμε την μαστίχα και στη συνέχεια το ρίχνουμε στην κατσαρόλα που βράζει και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα.
Σε μία στενόμακρη φόρμα τοποθετούμε μεμβράνη για να μπορούμε να ξεφορμάρουμε εύκολα και ρίχνουμε την μισή κρέμα και το γλυκό του κουταλιού χωρίς σιρόπι και στη συνέχεια την υπόλοιπη κρέμα
Τοποθετούμε την πανακότα στο ψυγείο για 4 ώρες και το γλυκό μας είναι έτοιμο !!!!
Καλή Επιτυχία!!!