ΥΛΙΚΑ
5 Φλυντζανάκια καφέ ζάχαρη
4 κρόκοι αυγών
4 Φλυντζανάκια καφέ βούτυρο φρέσκο λιωμένο
1 Φλυντζανάκι καφέ χλιαρό γάλα
2 καψουλάκια Βανίλια¨ΣΙΣΣΥ¨
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι σούπας κοφτό Αμμωνίας
Ποιότητα ΣΙΣΣΥ από το 1953
ΥΛΙΚΑ
5 Φλυντζανάκια καφέ ζάχαρη
4 κρόκοι αυγών
4 Φλυντζανάκια καφέ βούτυρο φρέσκο λιωμένο
1 Φλυντζανάκι καφέ χλιαρό γάλα
2 καψουλάκια Βανίλια¨ΣΙΣΣΥ¨
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι σούπας κοφτό Αμμωνίας
Ανακατεύουμε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Κατόπιν ρίχνετε τα αυγά και ανακατεύετε μέχρι να αφομοιωθούν.
Κατόπιν ρίχνετε τη βανίλια και το γάλα (μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει την αμμωνία).
Στη συνέχεια ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι (ανακατεύουμε με το χέρι απαλά), μέχρι να δημιουργηθεί ζύμη.
Όταν δείτε ότι η ζύμη πλάθεται, δημιουργούμε κουλουράκια της αρεσκείας μας.
- Η Βασιλόπιτα ψήνεται στους 150΄ για 1 ώρα
- Τα κουλουράκια ψήνονται στους 140΄ με 160΄ για 25 - 30 λεπτά.
(προεραιτικά προσθέτετε ξύσμα πορτοκαλιού στη γέμιση).
Καλή επιτυχία !!!