Γαλακτομπούρεκο με Κανταΐφι Νηστίσιμο

ΥΛΙΚΑ

500γρ. κανταΐφι «ΣΙΣΣΥ»
1 ½ κούπα νερό
1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κ. σ. ηλιέλαιο

για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 βανίλια
½ λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη το νερό και την βανίλια που έχουμε για το σιρόπι και το αφήνουμε να πάρει μία βράση μέχρι να δέσει το σιρόπι μας και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε το κανταΐφι και το βάζουμε μέσα σε μία κούπα στην οποία προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το ανακατεύουμε καλά να βραχεί όλο.
Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε το μισό κανταΐφι μας .
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό , την ζάχαρη και την βανίλια και αφού ζεσταθούν προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Αφού πήξει και γίνει κρέμα την στρώνουμε επάνω στο κανταΐφι που έχουμε τοποθετήσει στο ταψί και στη συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο μισό κανταΐφι από πάνω και ρίχνουμε και το άψητο φιστίκι,
Ψήνουμε στους 180ο στον αέρα για 25’.
Τέλος σιροπιάζουμε το κανταΐφι μας που είναι ζεστό με το κρύο σιρόπι .
Αφού κρυώσει στολίζουμε με φυτική σαντιγί

Καλή επιτυχία !!!

Τα υλικά που χρειάζονται για τη συνταγή

  • Σουμάκ 250 gr Συσκευασία

    3.90 Στο καλάθι
  • Πιπερόριζα (Τζίντζερ) Σκόνη 500 gr Συσκευασία

    7.30 Στο καλάθι
  • Πιπέρι Λευκό 500 gr Συσκευασία

    10.00 Στο καλάθι
  • Πιπέρι – Ποικιλία Χρωμάτων Κόκκοι 500 gr Συσκευασία

    9.50 Στο καλάθι
  • Πάπρικα Γλυκιά Σκόνη 500 gr Συσκευασία

    7.20 Στο καλάθι
  • Πάπρικα Γλυκιά Σκόνη 250 gr Συσκευασία

    3.60 Στο καλάθι
  • Μπούκοβο Καυτερό 500 gr Συσκευασία

    6.40 Στο καλάθι
  • Μπούκοβο Καυτερό 250 gr Συσκευασία

    3.20 Στο καλάθι
  • Μπούκοβο Γλυκό 500 gr Συσκευασία

    6.40 Στο καλάθι
  • Μπούκοβο Γλυκό 250 gr Συσκευασία

    3.20 Στο καλάθι
  • Μπαχάρι Κόκκοι 500 gr Συσκευασία

    7.80 Στο καλάθι
  • Μοσχοκάρυδο Κόκκοι 500 gr Συσκευασία

    17.40 Στο καλάθι