ΥΛΙΚΑ
500γρ. κανταΐφι «ΣΙΣΣΥ»
1 ½ κούπα νερό
1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κ. σ. ηλιέλαιο
για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 βανίλια
½ λεμόνι
Ποιότητα ΣΙΣΣΥ από το 1953
ΥΛΙΚΑ
500γρ. κανταΐφι «ΣΙΣΣΥ»
1 ½ κούπα νερό
1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
1 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κ. σ. ηλιέλαιο
για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 βανίλια
½ λεμόνι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη το νερό και την βανίλια που έχουμε για το σιρόπι και το αφήνουμε να πάρει μία βράση μέχρι να δέσει το σιρόπι μας και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε το κανταΐφι και το βάζουμε μέσα σε μία κούπα στην οποία προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το ανακατεύουμε καλά να βραχεί όλο.
Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε το μισό κανταΐφι μας .
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό , την ζάχαρη και την βανίλια και αφού ζεσταθούν προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Αφού πήξει και γίνει κρέμα την στρώνουμε επάνω στο κανταΐφι που έχουμε τοποθετήσει στο ταψί και στη συνέχεια προσθέτουμε και το υπόλοιπο μισό κανταΐφι από πάνω και ρίχνουμε και το άψητο φιστίκι,
Ψήνουμε στους 180ο στον αέρα για 25’.
Τέλος σιροπιάζουμε το κανταΐφι μας που είναι ζεστό με το κρύο σιρόπι .
Αφού κρυώσει στολίζουμε με φυτική σαντιγί
Καλή επιτυχία !!!