ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ

2 κούπες καρύδια σπασμένα «ΣΙΣΣΗ»
1 κούπα αλεύρι
6 αβγά
1 κούπα ζάχαρη
1 μπέϊκιν
2 κ. γλ. κανέλα
1 βούτυρο λιωμένο

για το σιρόπι:
2 κούπες νερό
500γρ. ζάχαρη
1 κ. σ γλυκόζη «ΣΙΣΣΗ»

Υλικά

  1. Καρυδόψιχα Ελληνική 250 gr Συσκευασία

  2. Αλεύρι Σούπερ Αμερικής 1.000 gr Συσκευασία

  3. Κανέλα Μαγαδασκάρης σκόνη 250 gr Συσκευασία

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αβγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε προσεκτικά με σπάτουλα .
  2. Ρίχνουμε στο μείγμα την κανέλα , το μπέικιν , τα σπασμένα καρύδια και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε και τοποθετούμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40'
  3. Ετοιμάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το σιρόπι βάζοντας τα υλικά και περιμένοντας να δέσει καθώς βράζει
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σιρόπι στην καρυδόπιτα έχοντας ή το σιρόπι κρύο και την καρυδόπιτα ζεστή ή το αντίθετο .

               Καλή επιτυχία!!!!