ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ

ΥΛΙΚΑ

250 γρμ. βούτηρο φρέσκο "ΣΙΣΣΥ"
4 κρόκοι Αυγών
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτή κανέλλα σκόνη ¨ΣΙΣΣΥ"
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο "ΣΙΣΣΥ"
1 1/2 κούπα Καρύδια¨ΣΙΣΣΥ¨
3 κούπες αλεύρι φαρίνα

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ρίχνουμε εναλλάξ τον χυμό με τον αλεύρι.
Τελαυταία πάντα τελειώνουμε με το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα, να πάνε σε όλο το μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ταψί.
Σε 30 βαθμούς η μια φόρμα κέικ και αδειάζουμε το μείγμα. Το ψήνουμε στους 175 βαθμούς στην αντίσταση για 40 - 45 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.
Ο φούρνος πάντα προθερμασμένος.

Καλή επιτυχία !!!

Τα υλικά που χρειάζονται για τη συνταγή

  • Καρύδι Φλοιός Κατερίνης Συσκευασία 500 gr

    3.20 Προσθήκη στο καλάθι