ΜΠΑΚΛΑΒΟΡΥΖΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

2 κούπες ρύζι από την προηγούμενη βράδια.
1 κούπα κράνμπερι 250 γρμ.¨ΣΙΣΣΥ¨
1 κούπα σταφίδες Κορίνθου μαύρες 250 γρμ. ΣΙΣΣΥ¨
1 συσκευασία (καψουλάικι) Βανίλια σκόνη 50 γρμ.¨ΣΙΣΣΥ¨
500 γρμ. Φύλλα Κρούστας
1 κούπα Ηλιέλαιο
Σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
½ λεμόνι βράσιμο για 5 λεπτά

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ έχουμε το βρασμένο ρύζι και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε λαδωμένα τα φύλλα κρούστας ένα ένα και στη μέση τοποθετούμε τη γέμιση. Ψήνουμε σε 180 βαθμούς και σιροπιάζουμε το 1 ζεστό και το άλλο κρύο (τη ριζόπιτα κρύα και το σιρόπι ζεστό).

Καλή επιτυχία !!!

Τα υλικά που χρειάζονται για τη συνταγή

  • ↓ 14%

    Σταφίδα Κορίνθου 250 gr Συσκευασία

    1.25 Προσθήκη στο καλάθι
  • Κράνμπερι Αποξηραμένο (προσθήκη ζάχαρης) 250 gr Συσκευασία

    2.45 Προσθήκη στο καλάθι
  • Βανίλια Σκόνη 50 gr Συσκευασία

    1.74 Προσθήκη στο καλάθι